rsm rsm rsm rsm
English (US)

Temiz Oda/Saha Muayenesi

 CEB BELGELENDİRME TS EN ISO 17020:2005 kapsamında A tipi muayene kuruluşu olarak hizmet vermektedir. Hastanelere yönelik hizmet kapsamımızda GHP iyi hijyen uygulamaları periyodik kontroller WHO nun yayınlamış olduğu direktifler çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Hastanelerin riskli alanlarında uzmanlarımız tarafından periyodik kontroller yapılmaktadır. Bu kontroller, genel hijyen ve sanitasyon, riskli bölgelerden transport swablarla mikrobiyolojik örnekler alınması, personel hijyen kontrolü, kullanılan ekipmanların hijyenik kontrolü, zemin yüzeyi hijyen kontrolüdür.

Muayene Hizmet Kapsamımız:
- TS EN ISO 14644-4 Standardı Kriterlerine göre TEMİZ ODALAR VE BUNLARLA İLGİLİ KONTROLLÜ ORTAMLAR - TASARIM, İNŞAAT VE İLK ÇALIŞTIRMA
- Tasarım Dosyaların Kontrolü, Projeye Uygun Yapıldığının Kontrolü (İmalat Süreci Kontrolleri), İnşaat süreci/İlk çalıştırma periyodik kontrol ve onaylama
 
Hastanelerde temiz oda ve sahaların planlanması ve iklimlendirilmesi diğer mekanlardan ayrı olarak ele alınması gereken hassas bir konudur. Ameliyathaneler, yoğun bakım üniteleri, steril izolasyon kabinleri, sterilizasyon bölümleri, laboratuarlar vs. gibi temiz oda ve saha sınıfına giren alanlarda gereken alanlar için bütün yan etkenler göz önüne alınarak özel çözümler CEB Belgelendirme tarafından gerçekleştirilmektedir.
Bu gibi ortamların hijyenik olarak planlanmasında, esas olarak yedi harici ve zorlayıcı unsur rol oynamaktadır:
 
Enfeksiyon oranlarının düşürülmesi
Dışarıdan gelen mikropların hassas bölgelere girmesinin engellenmesi
Hastane personelinden hastaya mikrop bulaşmasının engellenmesi
Hastadan hastaya mikrop bulaşmasının engellenmesi
Hastadan hastane personeline mikrop bulaşmasının engellenmesi
Yeni talimatname, yönerge ve standartlar
Yenilikçi fikirler, yeni ve bugüne kadar henüz denenmemiş, yeni yöntemlerin gereksinilmesi.
 
Nereler temiz oda/saha olarak planlanmalı?
Temiz oda/saha nereye yerleştirilmeli?
Hangi hijyen kategorisi gerekiyor?
Bu kategorinin koşulları en iyi nasıl gerçekleştirilebilir veya hangi hava girişi sistemini seçmek gerekiyor?
Hava temini merkezi mi, yoksa desantral m? seçilmeli?
Çevreyi oluşturan yüzeyler (tavan, duvar, taban) ne şekilde oluşturulmalı? vb.
İnşaat çalışması bittikten sonra ilk çalıştırma prensibi olarak İyi Hijyen Uygulamaları kullanılarak Temiz odanın dezenfeksiyonu sağlanır ve periyodik kontrolleri yapılır. Periyodik kontrollerde Hava Partikül ve Hava Mikrobiyoloji muayeneleri ile birlikte ekipman, personel, personel giysisi ve zemin yüzeylerinden transport swablar ile örnekler alınarak ilk classlama gerçekleştirilir.